2 d’oct. 2012

23-9-2012 Circular Chantermele - Col Buffere - Monetier les Bains



Circular Chantermele - Col Buffere - Monetier les Bains
23-9-2012
Per Daniel i Roger


Poc ens imaginàvem que aquesta seria la darrera sortida pel Briançonnais ja que un imminent canvi de temps sense una finestreta de bonança a curt termini ens foragita. Per avui, novament ens servim de una de les ressenyes dels Passamuntanyes per fer aquesta interessant ruta. El punt de sortida és un aparcament públic que hi ha a l’entrada de Chantemerle a tocar de la carretera que puja de Briançon. A la mateixa carretera, trobem el trencall de la D234T que per asfalt, i sense treva s’enfila cap al Col de Granon que no hi arribarem. 



Quan portem quasi 10kms de pujada, en la  cota 2170, en un revolt a la dreta abandonem l’asfalt coincidint amb  l’itinerari 30 de baixada del Centre Vtt. 

Un cop agafem el trencall deixem la cabana a la nostra dreta i seguint per el camí que en lleugera baixada ens acosta a l’àrea de picnic Bergerie St. Joseph per tornar guanyar alçada per pista molt pedregosa. 





En la cota 2.246 trobem un trencall i abandonem les traces de la ruta 30 agafant el de la dreta que per ferm irregular i molt trencat puja al coll de Buffère a 2.427mts on constatem el per que s’anomena d’aquesta manera. 












Iniciem el descens per un corriol en algun punt inciclable anant a petar al GR57,  una pista que davalla trobant el trencall a Freyssinet i que nosaltres ignorem fins creuar el torrent de la Moulette. 









Continuem el GR57 fins trobar un divertit corriol que porta a Le Monêtier seguint les marques dels itineraris 30 i 23  que ens deixa al poble de Le Monêtier. 



Ara, creuem  la carretera D1091 enllaçant amb la ruta 26 del Centre Vtt que paral.lela al riu Guisane i travessant Les Guibertes i Villeneuve en suau descens per un passeig - via verda fins anar atrobar la carretera en el tram final que ens deixa a l’aparcament de Chantemerle.