10 d’abr. 2011

10-4-2011 Voltant per les rodalies del Puigraciós.

Voltant per les rodalies del Puigraciós.
10-4-2011
Per Hèctor i Daniel


Amb l’Hèctor feia un munt de temps que no ens veiem, i avui ha estat l’excusa perfecte per fer-ho. En vistes de la calorada que ens espera, som matiners i poc abans de les 9 del matí som a l’aparcament del santuari del Puigraciós. Comencem a pedalar i ens enfrontem a les primeres rampes que voregen la cinglera del Puig Ciró, on ens trobem al Pep i a la seva colla al Clascar on la fem petar una estona.   




 D’allí, anem a cercar la pista que ens deixa en el bonic indret de Sant Pere de Bertí per enfrontar-nos després a un forta pujada pedrgosa que ens posa les piles en un moment.  Dalt enllacem amb la pista que discorre parallela al Serrat del Soler fins arribar-nos als Cingles de Bertí on ens trobem de pet amb una caminada popular que segons alguns participants hi havia més d’un miler d’inscrits.




 Com anem molt bé de temps, ens acostem a una torre de guaita i aprofitem per esmorzar tot gaudint de les vistes sobre la cinglera i rodalies. Ens tornem a posar en marxa, i anem a buscar el GR  que discorre per un corriol sovint penjat de la cinglera sota el cim del Puigfred que esdevé espectacular i on en el Sot de Grau, passada la Taula de Pedra, hem de desgrimpar un esglaó que per fortes rampes ens porten a enllaçar el camí de pujada passant de nou per la cinglera del Puig Ciró i tornant-nos de nou al Santuari de Puigraciós.















En definitiva, un circuit curt i ràpid de fer, bonic amb espectaculars vistes i amb alguns trams tècnics molt divertits. Paga la pena!