1 d’abr. 2011

26-3-2011 Pic de la Dona, Bastiments i Gra de Fajol... les 3 Maríes

Pic de la Dona-Bastiments-Gra de Fajol
26-3-2011


Per avui  tenia altres intencions que no pas fer aquesta volta, però al final m’hi he acoplat a la colla i el que havia de començar sent un Bastiments per la via normal, ha acabat en aquesta volta tan clàssica d’entre les clàssiques a la olla d’Ulldeter doncs calia aprofitar que el circ estava fet un matonet.
Passades les nou del matí, iniciem la sortida pel fons del torrent que baixa de la Portella de Mentet ben innivat fins la Portella i d’allí remuntem pel llom fins al Pic de la Dona, on no bufa ni un bri d’aire.
















Baixem fins al Coll de la Geganta sense treure pells per accedir al Bastiments fent algun pas amb neu continua però tot i que no cal descalçar ,escadussera, fem cim i baixem fins al Coll de la Marrana per una neu primavera excel·lent i com no en tenim prou, fem cim al Gra Fajol obrint la traça per  una neu en estrats de pols sobre un llit de reglaç.















  


























Ens mirem la cara Nord per baixar-la però no les tenim totes , així que tornem pel mateix lloc fins al Coll de la Marrana anant a trobar pistes i d’aquí fins l’aparcament inferior aprofitant que dúiem dos cotxes per una neu primavera ja molt transformada mentre ja les nuvolades van guanyant terreny posant-se a ploure ja en el cotxe a poc d’arribar a Setcases. Ens ha anat de poc!.


Companys: Bea, Mireia, Alex, Dani, Jordi, Roger i jo mateix.