4 d’abr. 2011

2-4-2011 D’Ulldeter a Nuria

D’Ulldeter a Nuria
2-4-2011


Després d’organitzar la logística i els enllaços de trens i vehicles, doncs avui ens disposem a fer un altre sortida clàssica d’esquí muntanya a Ulldeter, la “mítica” Ulldeter-Nuria. Així doncs, deprés d’una bona matinada, deixem els cotxes d’en Roger i d’en Jordi a Ripoll i ens n’anem amb la Dobli carregada fins als topes cap a Ulldeter. Ens equipem i cap a les 9, sortim del pàrking inferior de Vallter direcció al Coll de la Marrana on la neu comença a transformar molt ràpid.
Un cop som al Coll, ens entretenim una bona estona barallant-nos amb un tensor de les pells d’en Roger. Solventada l’avaria, continuem i sense treure pells, baixem cap a la Feixa Llarga per després remuntar fins el Coll de Tirapits fent unes quantes marivoltes sota un sol i una temperatura més dignes d’un mes de Juny que no pas d’Abril.








Un cop som dalt, ganyipem una mica i carenegem havent-nos de descalçar una bona estona per manca de gruix de neu cap el pic de la Fossa del Gegant on a la pala E tornem a calçar de nou fins arribar-nos al Coll de Nou Creus on ens trobem amb el Pere Bonet.












Fem la baixada cap a Nuria per molt bona neu a les parts altes anant a buscar el torrent de Nou Creus, on la neu ja és més pesant i humitejada fins enllaçar amb el torrent de Nou Fonts, on aquí la neu ja és força escadussera, tot arribant finalment a Nuria sota un sol i una calor de justícia, això si amb el premi d’unes birretes que regalaven al Santuari (Ep 0,0, que som gent sana!). Aprofitant la calorada, fem el dinaret davant del llac tot fent temps a que surti el nostre cremallera per fer l’enllaç amb la Renfe cap a Ripoll.
 Un cop hi som, ens acomiadem d’en Jordi i en Roger ens torna a pujar a la Bea i a mi cap a Ulldeter doncs ens hem de reunir al refu amb L’Alex, la Neus, en Marc i amb l’Atanasi per fer demà encara no sabem el que....




Companys: Bea, Daniel, Jordi S., Roger G., Pere B., i jo