15 de set. 2011

15-9-2011 Nerín, pista de las Cutas, Cuello Diazas.

Nerín, pista de las Cutas, Cuello Diazas.
15-9-2011


Surto ben d’hora del càmping de Fiscal i m’arribo a Nerín (1272mts) on aparco prop de l’aparcament de la llançadora que puja a Cuello Arenas. Deixo la furgona i la canvio per la bici començant a pedalar per l’ample i fàcil pista que evoluciona per l’Estiva de Nerín fins arribar-me a Cuello Arenas (1980mts) on de seguir cap al fons arribaria a Cuello Gordo.







La pista segueix pujant pel Llano Tripal per anar a buscar la carena de la Sierra de las Cutas i baixant s’hi arriba a la Brecha de Arazas (2132mts) i primer mirador del camí. Estem sobre la Faja de Pelai i just al davant albirem el Tozal del Mallo, el Gallinero, Tobacor i al fons, Sierra Custodia, Monte Perdido.... .









El camí discorre tot i que amb tendència a descendir amb alguna pujadeta arribant al segon mirador del dia, aquest just al davant de la Brecha de Rolando anant a trobar el tercer després d’una baixada més important.











A partir d’aquí, la pista va planejant per La Cuta fins arribar a Cuello Diazas (2113mts), que de seguir baixant la pista arribaria a la Vall de Broto i Torla, però com el d’avui no és un circuit circular, reculo i segueixo sobre els meus passos trobant-me a l’Eduardo a la Brecha de Arazas, amb el que comparteixo el camí de baixada i com és d’hora m’arribo a Broto a fer benzina i faig una mica de turisme per Buesa que no el coneixía.













Com diria en Roger quan la va fer, una ruta IMPRESCINDIBLE!