16 de set. 2011

16-8-2011 Pic de la Liena (2605mts) en Btt


Pic de la Liena (2605mts) en Btt
16-9-2011



Avui en l’agenda el pic de la Liena (2605mts). A veure si amb aquest puc augmentar la meva escadussera llista de cims fets en bicicleta. Com a punt de partida, prenc la població de Chisagües per a continuació seguir la pista que deixa a escassos metres del cim. Diuen que aquesta és la pista que s’enfila més amunt dels Pirineus, però sigui o no sigui cert, la veritat és que des de que surt del poble no para de pujar. I hom és preguntarà -Una pista que no va enlloc?, bé si que va, però a un cim? Quin sentit te tot això... .No ens poséssim nerviosos, doncs tot te la seva explicació, i òbviament, aquesta també la te i és senzillament per la explotació minera doncs hi trobem una gran quantitat de mines, ara en desús fins a pocs metres del cim i que van ser explotades fins a la meitat del segle passat. D’elles, se n’extreia ferro, coure, plom i plata. Actualment la pista, tan sols se li dona un ús ramader principalment, però tot i això encara resten força vestigis del seu passat miner.
Bé doncs la explicació de l’itinerari de seguida està feta doncs just es passa per la darrera casa del poble, la carretera es torna pista en estat regular que enfila pel marge esquerre de la Vall del riu  Real pel GR fins a la seva capçalera mentre em surten al pas una colla de marmotes, per després fer una forta marrada cap a la dreta i anar pujant fins una cabana refugi.






D’allí serpentejant passa per unes antigues instal·lacions mineres passant posteriorment per pastures d'altura, i posteriorment per terreny pelat fent ziga zagues fins a escasos metres del cim amb unes vistes del Mont Perdut, del Posets, i demés realment espectaculars.





Val a dir que els darrers metres cal empènyer la bici fins les fites cimeres. Jo no tenia massa clar que fos el cim i m’he anat a l’avant cim que queda a la dreta de 2568mts, ja que el GPS tan sols indicava el nom de la Hoya o Punta de la Mota.












 I la baixada, doncs res, una pila de kilòmetres de baixada per fer dentetes a qualsevol.