14 d’oct. 2013

13-10-2013 Pedalant de nou pel Baix Empordà i el Parc dels Aiguamolls.

Pedalant de nou pel Baix Empordà i el Parc dels Aiguamolls.
13-10-2013


Repeteixo sortida per l’Empordà però amb altres companys per aquesta passejada vora el mar. Sortim prop del Cortalet, centre d’interpretació del Parc dels Aiguamolls (cobren 2€ per aparcar dins del recinte) i agafem la carretera per la que hem vingut per accedir-hi. Per bona pista, ens arribem a la carretera C290 ,sense entrar-hi, pedalant per una pista asfaltada en paral·lel a ella direcció Roses durant un kilòmetre aproximadament, per abandonar-la sota el pont que creua la Muga. 


Seguim la carretera que ens porta a la Closa de la Vila i abandonem l’asfalt. Per bona pista i un curt i salvatge tram camp al través, tornem a sortir a la carretera GI8103. 




A les Antines, l’abandonem i novament per pista, passant per alguns estanys ens arribem prop de La Garriga on per carril bici ens hi arribem a Roses rodejant la Ciutadella prèvia avaria amb la cadena de la meva vella Decathlona que avui, he aprofitat per treure a rodar. 









Recorrem el passeig marítim amb una relativa tranquil·litat doncs no son èpoques estivals i ens arribem fins a Santa Margarida on abandonem la primera línia de costa i ens endinsem cap a l’interior tot anant cap a l’Illa Gran. 




Immediatament agafem un carril bici que travessa les planures de la Rubina fins arribar a la platja del mateix nom. Resseguim el passeig marítim direcció Sud i ens endinsem pels carrers i canals de l’Empuriabrava fins retrobar el canal de la Muga a la seva desembocadura. Ara, remuntem el canal per un agradable passeig que queda elevat fins anar a trobar un pont de fusta que travessa La Muga i ens deixa ja dins del Parc dels Aiguamolls. 




A continuació, resseguim el circuit ciclista que per bonics indrets, ens condueix per diversos estanys equipats amb les seves corresponents guaites on es poden observar distintes espècies d’ocells i altres tipus de fauna fins arribar després de 37kms i un desnivell gairebé inapreciable de passejada de nou, al Cortalet, punt d’inici i final del nostre circuit.