8 d’oct. 2013

20-9-2013 De Lago Antorno a Forcella de Lavaredo

De Lago Antorno  a Forcella de Lavaredo
20-9-2013

 Avui abandonem la Val di Fassa i marxem cap al llac de Misurina tot passant per Cortina d’Ampezzo. 






Arribem a la tarda i com encara és una hora prudent, per no deixar perdre el dia ja que la nostra estada a Dolomites s’acaba aviat, se ens acut de pujar amb les bicis fins al refugi Locatelli, ja que segons un prospecte de Btt que ens van donar a Cortina s’hi pot accedir. Aparquem la furgo a un costat del bonic llac d’Antorno (1870mts) i per carretera en uns 500 metres  ens arribem al peatge d’entrada al Parc de Le tre Cime. Allí, existeix una pista que en paral·lel i per l’altre vessant de la vall, deixa a un terç de la carretera abans de la Forcella de Longeres, però que com en desconeixem l’estat i és tard per fer experiments desestimem en detriment de la carretera. Passem el peatge (que només és per vehicles a motor)pel carril bici i guanyem corba a corba la carretera de muntanya que en 6 kms ens fa suar els  500mts de desnivell que hi ha fins al Rifugio Auronzo en la Forcella Longeres (2320mts). 









Allí, des de l’aparcament superior, ens hi llencem per un corriolet que mena a l’itinerari 101, que per ample pista, i rodejant les Tre Cime de Lavaredo pel sud ens porta al refugi Lavaredo. 








A partir d’aquí, la pista ,ara força trencada, fa un parell de fortes llaçades per guanyar altura i assolir la Forcella de Lavaredo (2454mts) on quedem decebuts ja que tenim la desgradable sorpresa de descobrir, a diferència del que diu el nostre prospecte, que el pas a les bicicletes és totalment prohibit.












 Per sort portem un cadenat minimalista i mal-lliguem les bicis a un pal indicador. 


Ara, en baixada, continuem a peu per l’itinerari 101 cap al refugi Locatelli sense arribar-hi, doncs, trobem una mena de mirador que ens ofereix una bona perspectiva de les tres imponents agulles. 




Un cop fetes quatre fotos, reculem a recollir les bicis i desfent camí, en un tres i no res, retornem al llac d’Antorno que rodegem ja, amb les darreres llums de la tarda que l’hi cofereixen un aspecte especialment bell. 

















 Una tarda ben aprofitada.... .