4 d’oct. 2013

17-9-2013 Piz Boè (3152mts)

Piz Boè (3152mts)
17-9-2013

"I per si les mosques" ,.......Un 3000.


Doncs si, avui ens llevem amb aquesta imatge i amb un fred gebrador...


Aquest cop els de la mèteo ahir no anaven pas errats, deien que a la tarda plouria , i a la tarda va ploure, vaja que si va ploure! ,i a la nit -Bufff... ,va nevar, vaja que si va nevar (i això no ho havien previst), i amb la neu es va esfumar la nostra intenció de fer la ferrada Ivano Divona a l’endemà, es a dir, avui -que ja ens veiem passant el dia fent turisme! però, "per si les mosques", agafarem la ferralla, botes, bastons, etc ja que l’altre dia encara vam salvar la tarda fent quatre “pegues” d’esportiva a la roca al Col de Giao. Agafem carretera i manta i pugem cap al Passo di Sella (2240mts).La veritat, és que a alçada el panorama és totalment hivernal amb un horitzó ple de cims ben innivats ,no ha estat una simple enfarinada. 







Anem cap a Passo de Gardena, Corvara, Cortina i tornem per el Passo Pordoi (2239mts). 






Un cop hi som, veiem que el dia aguanta i com encara és d'hora, no ens resignem a tan sols voltar amb la furgo acudint-se’ns que una bona forma d’acabar d’aprofitar la resta del dia seria pujar al Sass Pordoi (2670mts) al que s’hi pot accedir pel sender 627 pel col de Forcia fins al refugi  Forcella Pordoi  (2848mts) o més còmodament amb el telefèric Sass Pordoi fins al refugi Maria (2950mts). 












Però es clar, amb un 3000 tan a prop, la temptació està servida, doncs anant per feina, tan sols, ens cal seguir el sender 627 cap al nord-est,  continuar per la carena, superar el tram equipat i sortir al cim del Piz Boè (3152mts) coronat pel refugi Boè i punt més alt del grup del  Sella. 































Ha estat una bona decisió! Per retornar, tan fàcil com desfer camí fins al refugi Forcella i baixar cap a Pordoi pel coll de la Forcia o la opció més fàcil i còmoda, continuar fins al refugi Maria i baixar amb el telefèric Sass Pordoi fins al Passo Pordoi.