9 d’oct. 2013

24-09-2013 Barranc del Forat Negre de Vallcebre

Barranc del Forat Negre de Vallcebre
24-09-2013

Aprofitant que a Barcelona avui és la Mercè i és festiu, decidim muntar una ràpida matinal i anar a fer aquest simpàtic i curt barranc del berguedà en el que es rapela més que es camina ja que a més, en guardava un bon record d’anteriors ocasions. Deixem el cotxe aparcat en la part de dalt, just en l’aparcament comú per anar a la zona de ferrades i fàcilment reconeixible doncs a més, hi ha un restaurant.
Per accedir al barranc, caminem per la llera del riu fins arribar a una gran roca on trobem el primer ràpel, al que accedim a través d'una instal·lació a la dreta que s'arriba mitjançant un passamans i on es poden veure unes canonades que espatllen una mica l’entorn. 



Després del primer ràpel hi ha un forat per on va el segon ràpel que es fica dins d’una mena de cova. Dins de la cova trobem un tronc que no se si és per apuntalar el sostre o per que senzillament es va quedar allí, com la enorme roda que encara em faig creus que entrés pel forat de la cova. Aquí trobem un nou ràpel llarguet. 






Després d'aquest ,els ràpels es van succeïnt, quasi enllaçant un rere l’altre ja que en realitat, aquest barranc, és força vertical però que malgrat això, no te badines fondes doncs aquest ,encara és un barranc força jove. Seguim baixant ja per ràpels curts encanonant-se encara més.






















Passem pel costat una cova bastant gran a la dreta del recorregut ,per una roca encastada que fa que el raconet on es troba sigui bastant peculiar, rapelem uns quants ressalts més i arribem al final del barranc del que sortim per unes escales a l’esquerra just abans d’un pont.























Per retornar al cotxe, agafem el corriol amb marques de pintura i en 25 minuts de pujada  mantinguda per dins del bosc, retornem a l’aparcament en el que ha estat un barranc curt, estètic, fàcil i vertical. Molt recomanable!.